Wat doet Rendac bij uitbraak van een dierziekte?

Bij een uitbraak of verdenking van dierziekten staat Rendac dag en nacht klaar om snel en doeltreffend op te treden. Zodra de eerste melding - of dreiging - van een dierziekte binnenkomt, passen wij de werkwijze binnen onze organisatie direct aan. Hiervoor zijn draaiboeken en hygiëneprotocollen beschikbaar die hun werking in de praktijk hebben bewezen. Onze medewerkers spelen hierbij een zeer belangrijke rol; ze zijn zich bewust van de ernst en de noodzaak om volgens deze strikte protocollen te werken. Hierbij werkt Rendac nauw samen met de Nederlandse overheid/ NVWA om verdere besmetting tegen te gaan.

Hoe voorkomt Rendac verdere besmetting door dierziektes?

Onze vrachtwagens en chauffeurs werken dagelijks volgens strenge hygiëneprotocollen. Elke vrachtwagen wordt vóór iedere rit grondig gereinigd en ontsmet in onze eigen wasstraat. Tijdens de rit worden de grijper en de wielkasten na iedere stop ontsmet. In geval van dierziektes schakelen wij over op intensieve hygiëne protocollen. 
 

Wat doet Rendac aan preventie?

Jaarlijks stelt Rendac voor de overheid een calamiteitenplan op. In dit plan geven we aan hoeveel kadavers er verwerkt kunnen worden en wat de mogelijkheden zijn om de capaciteit te vergroten. Daarnaast kan de overheid besluiten om alternatieve verwerkingsmethodes in te zetten. Wat die alternatieven zijn bepaalt de overheid.
 

Wat te doen bij verdenking van dierziekten

Allereerst: Bij verdenking van ziektes bij uw dieren dient u te allen tijde een dierenarts te raadplegen of in geval van calamiteiten de geldende instructies te volgen. 
 

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie ontvangen?