De spil tussen praktijk en wet
In Nederland is Rendac de enige vergunninghouder voor het ophalen en verwerken van categorie 1 en 2 dierlijk restmateriaal. Zo vervullen wij een spilfunctie tussen het dagelijkse aanbod van dierlijk restmateriaal en de wettelijke voorschriften en vereisten rond het ophalen en verwerken van dit materiaal.

Betrouwbare dienstverlening, slimme logistiek
Vanuit onze hoofdvestiging in Son, onze twee overslagstations in Woudenberg en Nijverdal en onze drie containerwisselstations in Berkel en Rodenrijs, Heerhugowaard en Sumar, kunnen wij uiterst efficiënte inzamelroutes in geheel Nederland bieden.

Een duurzaam proces

Er gelden strenge wettelijke eisen voor het verwerken en onschadelijk maken van dierlijk restmateriaal. Het onschadelijk maken gebeurt door sterilisatie. Hierbij wordt het materiaal gedurende 20 minuten bij een temperatuur van 133º C en een druk van 3 bar behandeld. Het productieproces van Rendac is dan ook zo ingericht dat aan deze eisen wordt voldaan.

Energiezuinig
Door een constante bewaking van het productieproces zorgen we ervoor dat het dierlijk restmateriaal veilig en betrouwbaar wordt verwerkt. Daarnaast zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk energie nodig is voor het productieproces. In de praktijk wordt er met onze eindproducten vier keer zoveel energie geproduceerd dan het proces vereist.

Groene energie
Met het verwerken van dierlijk restmateriaal worden biobrandstoffen geproduceerd voor afzet aan derden (energie- en biobrandstofproducenten). Uit de totale hoeveelheid van onze eindproducten wordt gemiddeld in de energiebehoefte van ongeveer 50.000 huishoudens voorzien. Hiermee is jaarlijks een CO2-besparing van meer dan 200.000 ton te realiseren.



Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie ontvangen?